Klicka på en rubrik eller ett årtal. Ett nytt klick stänger.
"Teknikomfattning" visar metodik eller teknik i form av ett radarbild. Täcknings-graden i radarbilden visar hur dominant ett visst område var.
Referenser - roller och kunder
- 2022 Systemutveckling: Folkhälsomyndigheten
-
2022-2023
Folkhälsomyndigheten har många system för registrering av nationella förekomster av sjukdomar: CDTyper (Clostridium Difficile), SPECTRA , SVEBAR (SVEnskt Bevakning av Antibiotika Resistens samt Webbsök/GetWell för statistik från 1177..
Bakgrund
Folkhälsomyndigheten har mycket att göra och många system har eftersatt underhåll.
- 2020 Systemutveckling: eArkiv Region Skåne
-
2020-2022
eArkiv är Region Skånes arkiv för patientjournaler, avtal, ärendesystem mm. Innehållet skapas när vårdcentraler och kliniker behöver avsluta eller avlasta sina egna system. Öppenvårdssystemet PMO och slutenvårdssystemet Melior är två källor.
Bakgrund
Uppdraget innebar många utmaningar för att få igång delar som stått stilla i sedan 2018, t ex åtkomstloggar som inte skickats till Inera, TLS-certifikat, uppdateringar av programvaror mm.Som en del i uppdraget infördes s.k. Continuous Integration (CI) med Git, Nexus, Maven, Jenkins mm.
2020
- 2017 Systemutveckling: Studiestödsystemet STIS, CSN
-
2017-2019
Sveriges studiestöds Informationssystem (STIS) är baserat på COBOL. En konvertering till java är beställd av CSN från Modern Systems Int. Inc.. Nuvarande funktionalitet kommer bli detsamma men implementeras som en webbläsartjänst.
Bakgrund
Uppdraget innebar att integrera det nya javabaserade systemet i en ny systemmiljö. Det rör sig om hundratals integrationspunkter för web service, EJB, dokument- och ärendehantering.I uppdradget ingår att uveckla ca. 250 st. program för fil- och postbearbetning.
- 2016 E-tjänst: Skuldsanering, Kronofogden
-
2016
Design och implementering en E-tjänst för Skuldsanering för Kronofogdemyndigheten. Uppdraget utförs i Sundbyberg och lansering görs 1 november 2016. E-tjänsten är högprioriterad och behövs för en förenklad skuldsaneringsprocess för både privatpersoner och företagare.
Bakgrund
En ny lag om skuldsanering kommer gälla från 1 november 2016. Den förenklar för den privata personer men även för personer som är företagare. När lagen ska börja gälla så ska även en digital e-tjänst lanseras. Det är denna e-tjänst som Jörgen Porath har utvecklat frontend (GUI) för att fånga information från de som ansöker. Skärmbilden till höger visar en av sidorna.
2015
- 2014 E-tjänst: Ombud och behörighet, Skatteverket
-
2014-2015
Design och implementering av en ny version av webbtjänsten Ombud och behörighet för Skatteverket. Uppdraget utförs i Visby och lansering gjordes till juni 2015. En ny release kommer lanseras den 20 oktober.
Bakgrund
Skatteverket (SKV) satsar mycket på webbtjänster genom olika medier. Webbtjänsten Ombud och behörighet har funnits ett tag under namnet Anmäla behörig person men har nu fått en ny design för mobiler (s.k. responsive design) och läsplattor. Bakomliggande logik har uppdaterats genom s.k. refaktoringav Java-källkoden, felhantering mm. Skärmdumpen till höger visar den nya versionen.
- 2011 Lösningsarkitekt PMO, Region Skåne
-
2011-2013
PMO är ett gemensamt journalsystem för både offentlig och privat öppenvård. PMO ersätter fler än fem olika datasystem och utbytet sker nu under hela 2013.
Uppgiften bestod i att ta fram lösningar för 30 stycken systemintegrationer (röntgen, eRecept, Melior, dikteringssystem etc.).Arbetet innehöll analys, design och implementation av varje integrationslösning, med eller utan kryptering.
Bakgrund
Region Skåne beställde 2008 ett nytt öppenvårdssystem, PMO (Profdoc Medical Office) men projektet kom igång först 2011.Med ett gemensamt journalsystem underlättas informationshanteringen och patient-säkerheten förstärks. 5500 medarbetare kommer att använda PMO för Region Skånes 1,2 milj invånare.
- 2010 CTO ViewAlyze, Apmio
-
2009-2013
Ett webbaserat verktyg ViewAlyze togs fram. ViewAlyze skapar enkäter, hanterar respondenter via e-distribution, analyserar resultat och skapar rapporter i olika filformat (PPT och PDF). Apmio stod som beställare och POSA Development utvecklade programkod och webbdesign.
Java och olika open source-teknologier användes (Spring, Tomcat, MySql). För interaktion användes jQuery, AJAX och JavaScript. Webbdesignen gjordes med CSS3 och egenutvecklade Java applets.
Webbplatser för "staging" och en utvecklingsprocess med Continuous Integration (Maven, Subversion, Hudson) infördes.
2010
- 2009 Projektledare, Alfa K & L
-
2009-2010, Alfa Kommun & Landsting
Projektledare med produktutveckling med fyra utvecklingsteam inom områdena .Net, Java, Oracle och Magic.Varje team bestod av 3-4 personer.
Uppdraget var en stor utmaning då nya direktiv och uppgifter kom plötsligt. Vi beslöt därför att införa SCRUM för att vara lättrörlig i utvecklingsprocesserna. Det gick ganska knaggligt då teamen inte kunde vara dedikerade till uppgiften eftersom de även hade support och förvaltningsansvar. Nokias SCRUM-test föll ut negativt på alla punkter
Om Alfa Kommun & Landsting
Företaget Alfa har kundgrupper i kommuner och landsting, varför de flesta uppdragen var till sjukhus, apotek och Malmö stad.
- 2007 Testchef, Apptus Technologies
-
2007-2009
Primärt uppdrag var att leda företagets testgrupp.
Ett sekundärt uppdrag innebar att ta fram företagets verksamhetsprocesser för QA (Release Mgt., Change Mgt, Configuration Mgt. etc.).
Ett tredje uppdrag innebar att utveckla ett ramverk för Apptus Content Framework, ett Business-to-Consumerkoncept B2C) i Java/Eclipse med JAXB, Spring och Theca DB.
Om Apptus Technologies
Företaget utvecklar produkter runt den egenutvecklade databasen Theca. Theca är en av världens snabbaste kommersiella databaser där tider under 5 ms uppnås vid sökningar. I Sverige används Theca av CDON.com, IKEA, Eniro, hitta.se, Gulasidorna mfl.
- 2006 Projektledare, SEMC
-
2007-2008
SEMC Customer Services önskade en applikation som rättade till inställningar i slutkundernas PC. Slutkunderna fick ett program tillsammans med telefonen som heter PC-Suite. PC-Suite slutade gärna fungera efter uppdateringar via Windows Update och av många andra anledningar.
SEMC ville visa via en s.k Proof-Of-Conceptapplikation att det gick att göra. Uppdraget gavs till AU-Systems och TiFiC.
Om SEMC
Sony Ericsson Mobile Communications var ett svenskt/japansktägt företag som tillverkade mobiltelefoner och tillbehör. Företaget heter numera Sony Mobile Communications.
- 2006 Projektledare, Sigma iMål Projektledning
-
2007-2008
Ett kort uppdrag med syftet att, för Sigma iMåls räkning, införa ITIL för Trelleborg AB. ITIL har olika fokusområden och i detta fall var det ITIL Service Management som avsågs. De CI (Configuration Items) som skulle hanteras behövde ett arkivsystem för SLA, Service Catalogues och Configuration Management Database (CMDB).
Om Sigma iMål Projektledning
Sigma iMål Projektledning var ett dotterbolag inom Sigmakoncernen. Affärsidén var att tillhanda hålla projektledare för kunder. Uppdragen skulle ha ett fokus på verksamhetsprojekt och mindre på tekniska projekt.
2005
- 2004 Java Architect, TietoEnator A/S
-
2004-2005
VIRK (http://www.virk.dk) är den webbplats som danska näringslivs- och bolags-registret erbjuder danska medborgare.
Systemet är avancerat då flera system binds ihop men ger en gemesam upplevelse för användaren. Systemen (TDC, Told & Skat, Adressregister m.fl.) kommunicerar helt via Web Services (SOAP, WSDL, XML)
VIRK är uppbyggt på Open Source bibliotek och Java. Utvecklingsmiljön är Eclipse med Struts.
- 2001, IT-arkitekt, Frontec
-
2001-2004
Uppdraget innebar att som systemarkitekt arbeta som tekniskt säljstöd i offertsammanhang. Det mesta kretsade kring integrations- och s.k. Brokerlösningar. Det var uppförsbacke då den IT-haussen kommit av sig.
Om Frontec
Företaget bildades 1981 och börsnoterades 1995. Den centrala produkten var AmTrix, en integrationsmotor för EDI-meddelanden och kommunikationstjänser. Frontec och Acando slogs 2003 ihop till AcandoFrontec och bildade ett konsultföretag inom Management och IT. Systemutveckling i Malmö lades ner 2004.
- 2000 Global Internet Manager, Telelogic
-
2000-2001
Hemsida, årsmodell 2000
Teknikomfattning, klicka här
Uppdraget innebar utveckling och förvaltning under eget ansvar för Telelogic's Internet. Det innebar ledning av en virtuell arbetsgrupp, varav många satt i Oxford, England.
Förvärvade bolags kunddatabaser och supportdatabaser skulle snabbt importeras till Telelogics kundsystem. Kunderna skulle därefter via internet kunna få fortsatt stöd för support och uppdateringar från den nya webbplatsen.En stor utmaning låg i att bolaget växte organiskt genom förvärv med 100% per år.
Ett Content Management System (CMS) som en ersättningskandidat till de egenutvecklade systemen
Om Telelogic
Telelogic var ett företag som utvecklade och sålde programvara för att effektivisera, samordna och automatisera verksamhetsprocesser. Telelogic Tau Suite och Telelogic DOORS var två av deras produkter.Telelogic hade flera kontor över hela världen och även support, marknadsföring och utveckling var spritt. Telelogic förvärvades 2008 av IBM